Fakturera enbart tillval eller installation

Artikeln handlar om specialfall där du enbart behöver fakturera tillval eller installation (t.ex. el).

Vi rekommenderar inte detta för VIP-bokningar eftersom ”felaktig” bokning upprepas år efter år. I så fall är det bättre att lägga en ny bokning och be utställaren göra en tilläggsbetalning av mellanskillnaden. När betalning inkommit markerar ni den nya fakturan som betald i sin helhet och raderar den gamla bokningen. Skicka det nya bokningsnumret till Utställaren samt informera om att den gamla är krediterad/makulerad.

OBS! Är bokningen inte är betald ännu kan du backa status på den så du kan göra vilka ändringar du vill. Det är absolut den bästa metoden. Men om bokningen redan är betald, gör så här:

Följ stegen noga:

  1. Skapa en ny manuell bokning.
  2. Koppla den till utställaren.
  3. Välj ”låt arrangören välja plats”.
  4. LÄGG TILL INSTALLATION/TILLVAL.
  5. Gör ett platsbyte till platsen där installationen/tillvalet skall installeras (du skapar alltså medvetet en dubbelbokning).
  6. Ge rabatt motsvarande priset för platsen.
  7. Godkänn bokningen (kontrollera först att bokningens summa bara motsvarar priset för installationen/tillvalet och att den är kopplad till rätt plats).
  8. Tryck på visa faktura.
  9. Mejla/ring utställaren och ge dem länken till bokningen och be dem betala.

På detta vis kopplas installationen/tillvalet till rätt plats och kommer med på alla utskriftslistor som du behöver inför marknadsdagen (lista att dela ut till montörer/hantverkare)

Hitta liknande artiklar

Bokning, Faktura, Manuell Bokning