Sommarmarknad Sölvesborg 2021

X
Saknas

INSTÄLLT! Med anledning av Corona-virusets framfart och regeringens beslut att stoppa alla offentliga sammankomster och tillställningar med fler än 50 deltagare, har vi tagit ett beslut om att evenemanget ställs in. Vi ser fram mot att ses 2022 istället! Välkomna

  • Väskor
  • Smycken
  • Restaurang
  • Leksaker
  • Kläder
  • Hantverk
  • Godis
  • Ballonger
Datum saknas

Måndag
Tisdag
Onsdag
08:00-18:00
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

Södergatan
29480 Sölvesborg

Näringslivskontoret
Ann-Louise Bolin
0456-816066

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 15 =

Datum saknas för den här marknaden
Du måste vara inloggad för att se marknadens bokningsvillkor och allmänna information

Sommarmarknaden inleder Killebom traditionsenligt, onsdagen den första veckan i juli.

Killebom är för många sölvesborgare den bästa tiden på året! Staden fylls av liv, gatorna myllrar av folk och musikens toner strömmar ut i sommarnatten. Låt barnen åka en tur med Lions tuff-tuff tåget, besök någon av marknaderna och frossa i nostalgin som följer med de nyinköpta marknadskaramellerna. Festivalen har något för alla och inte minst en fantastisk marknad sedan många år tillbaka.

Historia

Varifrån kommer namnet Killebom? Festivalen är döpt efter den södra stadsbommen som var belägen väster om nuvarande Sölvesborg-Mjällby Sparbank vid Hästtorget. Tullbommen gav upphov till namnet som betyder bommen vid källan. Sölvesborg är från början en dansk stad, därav namnet (kille = källa). Källan som åsyftas är platsen för vattning av hästar (nuvarande Hästtorget).

Ursprungligen varade stadsfestivalen en vecka, första veckan i juli, och hette under de första åren ”Killebomveckan”. Varje dag kunde ha ett eget tema t.ex. Sjöfartens och fiskets dag, Kyrkornas dag, Kommunens dag, Hantverkets dag etc. Onsdagens tema hade alltid anknytning till handel, då den dagen av tradition alltid varit marknadsdag i Sölvesborg sedan långt före Killebomfestivalens tid.

INSTÄLLT!

Med anledning av Corona-virusets framfart och regeringens beslut att stoppa alla offentliga sammankomster och tillställningar med fler än 50 deltagare, har vi tagit ett beslut om att evenemanget ställs in.
Vi ser fram mot att ses 2022 istället!

Välkomna till Sölvesborgs Sommarmarknad!
Marknaden arrangeras alltid första onsdagen i juli varje år.
Sölvesborgs centrum fylls av hundratals knallar som säljer godis, lädervaror, pälstofflor, får- och renskinn, hantverk, kläder, bröd, honung, senap, charkvaror m.m. Butikerna laddar även de upp med fina kunderbjudanden och har öppet som vanligt mellan 10:00 och 18:00. Passa på att njuta av vårt vackra Sölvesborg både sommar och höst!

Filtrera på sortiment:
Sök Knalle/Utställare: